foto

Alle voorkomende HR thema’s zijn in onze beproefde methodiek gevat

Een standaard routeboekje voor het maken van een goede HR due diligence bestaat niet.

Elk proces is anders en uniek. Ieder bedrijf dat koopt of verkocht wordt is uniek. Toch is het ons gelukt om in de loop der jaren alle voorkomende thema’s op het gebied van HR in een beproefde en uitgebreide methodiek te vatten. Deze methode identificeert snel de risico’s

Checklist

Onze methodiek bestaat onder andere uit een geautomatiseerde checklist en dient als ondersteuning in ons werk. Meer dan 100 risicofactoren worden snel en helder geïdentificeerd. De checklist zorgt bijvoorbeeld voor een analyse op het gebied van functielijsten, arbeidsvoorwaarden, arbo en verzuim, pensioenen en afdrachten. Daarnaast komen algemene organisatorische onderdelen als de contracten en verzekeringen aan bod. Vanuit de HR elementen leggen we onder andere verbanden met commerciële, financiële, juridische en operationele afdelingen.

 

Snel, nauwkeurig en betrouwbaar

Human ReSourcing kan voor u de (digitale) dataroom inrichten. Samen bepalen we welke informatie er ter beschikking gesteld wordt en tegen welke voorwaarden.

Op basis van deze bewezen succesvolle HR analyse, kan Human ReSourcing u binnen een zeer korte termijn een nauwkeurig en betrouwbaar advies geven tijdens een overnameproces. Bovendien vormt deze methodiek na de overname een solide basis voor de integratie en harmonisatie van arbeidsvoorwaarden.

 


Share