foto

Harmonisatie van arbeidsvoorwaarden: van 5 pakketten naar 1

Na de overname van 5 Nederlandse bedrijven door een Franse papiergroothandel, werd het de toenmalige HR manager van dit concern te complex. Want 5 verschillende arbeidsvoorwaarden regelingen terug brengen naar 1, is een lastig proces waarin veel onderhandelt moet worden met kritische partijen en duidelijke communicatie naar het personeel een cruciale rol speelt. Eind 2010 werd het Human ReSourcing gegund om deze klus, van A tot Z, voor deze papiergroothandel te begeleiden.

 

Een uitdagende puzzel

Een duidelijk projectplan werd door ons neergelegd en het harmonisatieproces kon van start. Onderhandelingen met de vakbonden en de OR volgden. Dankzij heldere communicatie bleef het personeel op de hoogte van alle veranderingen.

 

Uitleg geven aan personeel: vaak een onderschat onderdeel van een verandertraject

Human ReSourcing heeft voor dit concern een volledig nieuw pakket van arbeidsvoorwaarden gebouwd dat per werknemer minimaal gelijk was aan het oude pakket. Stapje voor stapje werd, in kleine groepjes, aan het personeel uitgelegd wat er precies zou gaan veranderen op de loonstrook. Door het verzorgen van informatieve en interactieve presentaties en via nieuwsbrieven kregen de werknemers een goed beeld van alle veranderingen en voelden zij zich betrokken. Managers werden in workshops door ons getraind om de berekeningen toe te lichten en er werd uitgelegd hoe om te gaan met (lastige) vragen.

 

Een bevredigend resultaat

Dankzij de duidelijke en open communicatie, gingen van de 250 man personeel 240  akkoord met de nieuwe voorwaarden.

Met groot doorzettingsvermogen nieuwe arbeidsvoorwaarden ontwikkeld voor onze geïntegreerde onderneming. ‘Zonder Human ReSourcing hadden we deze complexe klus niet geklaard gekregen

- Didier van Severen,  HR directeur Antalis Benelux -


Share